Ragacsos hús

Két fontos összetevő van: a hús és a ragacsos máz. A hús lehet oldalas, tarja, de csirkével is látom, bár szerintem tarjával a legfinomabb. A páccal bekenjük a húst, 1 órát / 1 éjszakát hagyjuk benne állni, majd megsütjük a húst letakarva. Krumpli köret megy hozzá.

A ragacs hozzávalói: 

  • 4 teáskanál méz
  • 8 teáskanál ketchup
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • só, bors

A legfontosabb a méz és a paradicsom (itt kecsöp). Van recept, ahol még worcestershire-szószt is adnak hozzá. 

Most olvastam egy újabbat:

A húst csak sózóm borsozóm. A lényeg a szósz: 5 dkg füstölt szalonna nagyon apróra vágva. 2evk olívaolaj, 1db hagyma és 2db fokhagyma apróra vágva. 4 evk ketchup, 1 kisebb ág rozmaring, 1/2 mk Római kömény, 1 evk méz, 1/4 citrom leve és reszelt héja, 1/2 chili paprika, 1dl víz, só bors ízlés szerint. A szalonnát lepirítom majd mehetnek bele a hagymák, ezeket is egy kicsit megfonnyasztom. Majd a többi összetevőt is beleteszem lassan pötyögtetve ca.: 1 órát rotyogtatom többször visszaredukálva illetve szükség szerint pótolom a vizet (akár többször is). A húst ca.: 1 órát letakarva párolom a sütőben 180c fokon, majd ha megpuhult beleforgatom a szószba, és készre sütőm, ez is kb. 1 óra lesz.

 

Ilyen recept is van:

A páchoz

Itt egy egész éjszaka érleli a húst a pácban.

Címkék: Főétel, Konyha