Egyszerű fánk

Nagyon egyszerű recept, kb 5 perc a kikavarás és 10 perc, míg kisül. Érdemes nem túl forró olajban sütni, mert a külseje hamar túl sötét lesz, amikor a belseje még nem biztos, hogy átsül.

Hozzávalók:

25 dkg liszt

1 csipet só

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 evőkanál cukor

1 evőkanál vaníliás cukor

1 tojás sárgája

a sütéshez olaj, a szóráshoz porcukor

A száraz hozzávalókat összekeverjük, beletesszük a tojás sárgáját és a tejet. Sűrű nokedli tésztává keverjük.

Két kanál segítségével a közepesen forró olajba szaggatjuk, addig sütjük, amíg a közepe átsül, de kívül csak aranybarna. Papírtörlőn lecsepegtetjük az olajat. Porcukorral meghintve és lekvárral tálaljuk.

Hármunknak egy délutánra uzsonnának elég.

Címkék: Konyha, Sütemény