Paradicsomos padlizsán csirkemellel
Saját kreáció. Ízlett mindenkinek!
Hozzávalók:
-padlizsán + olivaolajban ki kell sütni puhára
-csirkemell + sütéshez olivaolaj, só, bors, méz
-paradicsom lé + hagyma, fokhagyma, só, bazsalikom + a hús sütéséből a maradék mézes olaj (ha van friss paradicsom, inkább azzal érdemes rétegezni a padlizsánt)
-mozarella sajt
Elkészítés:
A padlizsánt felszeljük, besózzuk, kicsit állni hagyjuk. Utána olivaolajon kisütjük, puha legyen, de nem fekete.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olivaolajon kisütjük. Mézet csorgatunk rá, hogy fényesebb legyen a külseje (nem kell sok).
A csirkemell megmaradt mézes olajára tesszük a kockára vágott vöröshagymát, pároljuk. Felöntjük paradicsomlével. Fűszerként teszünk bele fokhagymát, sót, bazsalikomot.
A tepsi aljára tesszük a sült husit, arra kerül a sült padlizsán, erre a paradicsom lét öntjük, a tetejére mozarella sajtot karikázunk. Negyedórát sütjük, a végén rápirítjuk a sajtot kb 5 perc alatt.