Cékla burger (vegán)

Finom lett az ebből készült "ham"burger. Jó az állaga is.Ennyiből kb 7 nagy cékla pogácsa lett, 7 hamburgerbe való, elég lehet 2 főre a fele is.

Hozzávalók

  • 1 nagy vagy 2 közepes fej cékla lereszelve/késes aprítóban ledarálva – kb. 2 bögrényi lesz - csak 1 kisebb cékla elég
  • 1 konzerv fehér bab lecsepegtetve, összetörve – nem péppé - más bab is jó, kb 200 g kell, ha csak fél adagot csinálok
  • ¾ bögre (bögre=2,3dl) egész (gluténmentes) zabpehely - fele elég
  • ½ bögre (gluténmentes) zsemlemorzsa - fele elég
  • 1 nagy fej hagyma nagyon apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma lepasszírozva
  • 1 evőkanál tahini - ezt kihagytam, kevés oliva olajat viszont raktam bele
  • 1 teáskanál só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, őrölt kömény
  • 1 kiskanál kakukkfű

Elkészítés

  • 1.egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat, pihentessük 10 percig
  • 2.formázzunk enyhén nedves kézzel hamburger pogácsákat belőle (ha nem szeretnénk, hogy befogja a kezünket, használjunk gumikesztyűt)
  • 3.helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire
  • 4.előmelegített sütőben 180 fokon süssük őket 30-35 percig, félidőben fordítsuk meg őket)
  • 5.már tehetjük is a hamburger zsömlénkbe vagy tálalhatjuk rizzsel is magában
Címkék: Főétel, Konyha, Vegán