Gesztenyés kifli - vegán

GESZTENYÉS HÓKIFLI RIZSLISZTBŐL (Tojásmentes) 🙂
Egy kicsit megrepedtek a kiflik, de első kísérletre nem lett rossz! 🙂
Hozzávalók:
27 dkg rizsliszt,
15 g útifűmaghéj + 150 ml víz,
12 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
csipet só,
1 dl joghurt,
10 g vaníliás cukor,
1 db bio citrom reszelt héja.
Töltelék: 20 dkg natúr, fagyasztott gesztenyemassza,
1-2 ek porcukor,
10 ml rumaroma,
2 dkg margarin,
10 g vaníliás cukor,
csipet só.
A kenéshez: 3-4 ek tej,
a szóráshoz: 2-3 ek darált dió,
a tetejére: vaníliás porcukor.
Elkészítés: Az útifűmaghéjat áztassuk be a vízbe. A lisztet keverjük össze a porcukorral, sóval, vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, morzsoljuk el benne a margarint, gyúrjuk hozzá a közben megkocsonyásodott útifűmaghéjat, és annyi joghurtot, hogy könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Osszuk kétfelé, takarjuk be a gombócokat egy műanyag zacskóba, és tegyük be a hűtőbe 60 percre. Közben készítsük el a tölteléket: a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót keverjük habosra a margarinnal. A felengedett gesztenyemasszát nyomjuk át krumplinyomón, vagy törjük össze villával jó alaposan, majd keverjük hozzá a vajas krémet és a rumaromát. A hűtőből vegyük ki az egyik gombócot, lisztezett nyújtólapon nyújtsuk ki 3-4 mm-es vastagságúra, szaggassunk 7 cm-es átmérőjű köröket, a körök egyik felére tegyünk 1/2 teáskanálnyi gesztenyét, kicsit kenjük szét, tekerjük fel, majd kicsit meghajlítva, formázzuk kiflivé. A leeső tésztadarabokat gyúrjuk hozzá a másik gombóchoz, és ugyanígy készítsük el. A kifliket tegyük sütőlemezre, a tetejüket kenjük meg a tejjel, szórjuk meg a darált dióval, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt. Amikor megsültek, még melegen szórjuk meg a vaníliás porcukorral. (1 tepsi, 60 perc + hűtés).