Cukkinis brownie minden mentesen
Hozzávalók
- 300 g Aldis Happy Harvest – Enjoy Free gluténmentes univerzális lisztkeverék (akármilyen gm liszt jó)
- 40 g rizsliszt
- 60 g holland kakaópor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 300 g cukor
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 1 csipet só
- 100 g étcsoki
- 1 ek olaj
- 110 g margarin Liga
- 1 dl víz
- 850 g cukkini reszelve, kinyomkodva volt ennyi
- csokidarabok a tetejére elhagyható
Elkészítés
-
A cukkinit megmossuk, ha kell (nagyobb, öregebb zöldség esetén) meghámozzuk és kikaparjuk a magjait, majd lereszeljük, kinyomkodjuk.
-
Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat.
-
Megolvasztjuk a csokit az olajjal együtt és külön megolvasztjuk a margarint is. kimérjük a vizet.
-
A csokidarabokon kívül mindent öntsünk egy nagy tálba és keverjük össze.
-
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. Egyenletesen simítsuk el és szórjunk a tetejére csokidarabokat.
-
180 fokon sütjük a tepsi méretétől függően fél-egy órán keresztül, tűpróbával ellenőrizzük.
Tippek:
- A cukkini mennyisége nem fix. Fél-egy kiló között akármekkora mennyiség jó. Tehát ha csak egy 600 g-os cukkinid van abból is nyugodtan állj neki, de akkor se dobd ki a felesleget, ha 950 g lenne az összes.
- A fiatal, kicsi cukkinit sikerül szerezned, akkor nem biztos hogy meg kell hámozni, vagy kiszedni a magokat, de úgyis látod rajta hogy mennyire zsenge.
- Működik a Lidl-ben kapható Belbake Free From univerzális liszttel is. Ha ezt használod, akkor a teljes lisztmennyiség (azaz 340 g) lehet ilyen fajta.
- Ha kézzel kevered össze az egészet, akkor azért arra készülj, hogy nem ez a legkönnyebb tészta, úgyhogy azért egy kis erőt igényel ez a mozzanat.
- A tetejére akár magvakat, gyümölcsöket is lehet szórni csoki helyett/mellett.
- A sütésnél arra figyelj, hogy ne szárítsd ki. A brownie úgy a legjobb, ha szinte még nyers (de igazából nem) a belseje.
- Szeleteléssel érdemes megvárni, hogy kihűljön.