Sütőtökös kölesfelfújt

Finom volt, érdemes lesz még ilyet készíteni.

Hozzávalók 

  • 20 dkg köles
  • 1 liter szójaital (vagy más növényi ital)
  • 5 ek. cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szerecsendió
  • fél tk. gyömbér
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • fél tk. 
  • 15 dkg sütőtökpüré
  • 2 ek. krémes mandulavaj
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés:

A kölest alaposan mossuk át, szűrjük le, és tegyük félre.

Egy közepes edényben forraljuk össze a szójaitalt, a cukrot, a fűszereket, a vaníliakivonatot és a sót, majd adjuk hozzá a kölest, és közepes hőfokon, időnként átkeverve főzzük 15 percig.

Vegyük le a tűzről, keverjük bele a sütőtökpürét, a mandulavajat és a mazsolát, majd öntsük át egy nagyobb tepsibe vagy jénaiba. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük puhára.

További 5 percre emeljük a hőfokot 200-ra, és ha van, akkor kapcsoljuk be a felső légkeverést is, hogy a teteje szépen megpiruljon.