Sütőtökös kölesfelfújt
Finom volt, érdemes lesz még ilyet készíteni.
Hozzávalók
- 20 dkg köles
- 1 liter szójaital (vagy más növényi ital)
- 5 ek. cukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt szerecsendió
- fél tk. gyömbér
- 2 tk. vaníliakivonat
- fél tk. só
- 15 dkg sütőtökpüré
- 2 ek. krémes mandulavaj
- 10 dkg mazsola
Elkészítés:
A kölest alaposan mossuk át, szűrjük le, és tegyük félre.
Egy közepes edényben forraljuk össze a szójaitalt, a cukrot, a fűszereket, a vaníliakivonatot és a sót, majd adjuk hozzá a kölest, és közepes hőfokon, időnként átkeverve főzzük 15 percig.
Vegyük le a tűzről, keverjük bele a sütőtökpürét, a mandulavajat és a mazsolát, majd öntsük át egy nagyobb tepsibe vagy jénaiba. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük puhára.
További 5 percre emeljük a hőfokot 200-ra, és ha van, akkor kapcsoljuk be a felső légkeverést is, hogy a teteje szépen megpiruljon.