Kókuszos zabkeksz

Eddig még nem próbáltam, de jól hangzik.

Hozzávalók 

  • 15 dkg búzaliszt
  • 7 dkg zabpehely
  • 13 dkg barna cukor
  • 30 g kókuszreszelék (+ a tetejére)
  • negyed tk. 
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek. méz

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

A sütemény száraz hozzávalóit keverjük össze egy nagy tálban.

A vajat olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a tésztához a mézzel egyetemben, és alaposan keverjük össze.

A kész tésztából készítsünk golflabda méretű golyókat, majd tegyük őket az előkészített tepsibe egymástól 5-6 cm távolságra. Picit lapítsuk le őket, hogy elnyerjék a végső alakjukat.

Ezután szórjuk meg őket kókuszreszelékkel, majd mehetnek is az előmelegített sütőbe, ahol kb. 15-20 perc alatt sülnek készre.

A kisült kekszeket vegyük ki a rácsra, és hagyjuk pár percig hűlni, mielőtt tálalnánk.