Kókuszos zabkeksz
Eddig még nem próbáltam, de jól hangzik.
Hozzávalók
- 15 dkg búzaliszt
- 7 dkg zabpehely
- 13 dkg barna cukor
- 30 g kókuszreszelék (+ a tetejére)
- negyed tk. só
- 15 dkg vaj
- 2 ek. méz
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
A sütemény száraz hozzávalóit keverjük össze egy nagy tálban.
A vajat olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a tésztához a mézzel egyetemben, és alaposan keverjük össze.
A kész tésztából készítsünk golflabda méretű golyókat, majd tegyük őket az előkészített tepsibe egymástól 5-6 cm távolságra. Picit lapítsuk le őket, hogy elnyerjék a végső alakjukat.
Ezután szórjuk meg őket kókuszreszelékkel, majd mehetnek is az előmelegített sütőbe, ahol kb. 15-20 perc alatt sülnek készre.
A kisült kekszeket vegyük ki a rácsra, és hagyjuk pár percig hűlni, mielőtt tálalnánk.