Paradicsomos padlizsán csirkemellel

Saját kreáció. Ízlett mindenkinek!

Hozzávalók:

-padlizsán + olivaolajban ki kell sütni puhára

-csirkemell + sütéshez olivaolaj, só, bors, méz

-paradicsom lé + hagyma, fokhagyma, só, bazsalikom + a hús sütéséből a maradék mézes olaj (ha van friss paradicsom, inkább azzal érdemes rétegezni a padlizsánt)

-mozarella sajt

Elkészítés:

A padlizsánt felszeljük, besózzuk, kicsit állni hagyjuk. Utána olivaolajon kisütjük, puha legyen, de nem fekete.

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olivaolajon kisütjük. Mézet csorgatunk rá, hogy fényesebb legyen a külseje (nem kell sok).

A csirkemell megmaradt mézes olajára tesszük a kockára vágott vöröshagymát, pároljuk. Felöntjük paradicsomlével. Fűszerként teszünk bele fokhagymát, sót, bazsalikomot.

A tepsi aljára tesszük a sült husit, arra kerül a sült padlizsán, erre a paradicsom lét öntjük, a tetejére mozarella sajtot karikázunk. Negyedórát sütjük, a végén rápirítjuk a sajtot kb 5 perc alatt.

 

 

Címkék: Főétel, Konyha