Tamásék 2016. 11. 06.

Borscs

 

Vasárnapi menü (Tamás, Erika, Edit mama, Tomi, Anyu, Apu, Kristóf, Apuci, Anyuci) 9 fő

Borscs leves (előző nap készítem)

Diós és mákos baklava (előző nap készítem)

Pörkölt (Anyu csütörtökön főzi majd lemélyhűti)

Tészta (aznap délelőtt)

Sajtos husi (aznap délelőtt)

Krumplipüré (aznap délelőtt)

Saláta: jégsaláta, lilahagyma, uborka, paradicsom, mustáros, ecetes öntettel (aznap délelőtt)

Kávé (ebéd után)

Uzsonna: Juhtúróval töltött gombafejek: 

hozzávalók:

elkészítés:

  1. Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk. Vöröshagyma helyett készíthetjük újhagymával, póréhagymával is, ha éppen valamiből van maradék, azt felhasználhatjuk hozzá, nem kell sok.
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, borsozzuk és puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, ízlés szerint petrezselyemzölddel vagy kakukkfűvel ízesítjük. Sózni nem kell, mert a juhtúró nagyon sós lesz.
  3. Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyű összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk. Megszórhatjuk még reszelt sajttal is (a tetejére én nem tettem).
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kissé barnulni nem kezd a teteje, vagy ha sajtot szórunk rá, aranybarna nem lesz.

http://www.nosalty.hu/recept/juhturoval-toltott-gomba-audrey-konyhajabol

Anyu hoz még: sós rudat és kávét.

 

Címkék: Vendégvárás