Tamásék 2016. 11. 06.
Vasárnapi menü (Tamás, Erika, Edit mama, Tomi, Anyu, Apu, Kristóf, Apuci, Anyuci) 9 fő
Borscs leves (előző nap készítem)
Diós és mákos baklava (előző nap készítem)
Pörkölt (Anyu csütörtökön főzi majd lemélyhűti)
Tészta (aznap délelőtt)
Sajtos husi (aznap délelőtt)
Krumplipüré (aznap délelőtt)
Saláta: jégsaláta, lilahagyma, uborka, paradicsom, mustáros, ecetes öntettel (aznap délelőtt)
Kávé (ebéd után)
Uzsonna: Juhtúróval töltött gombafejek:
hozzávalók:
- 8 db csiperkegomba
- 200 g juhtúró
- 1 kis fej vöröshagyma
- petrezselyem ízlés szerint (kakukkfűvel is ízesíthetjük)
- bors ízlés szerint
- sajt ráolvasztani
elkészítés:
- Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk. Vöröshagyma helyett készíthetjük újhagymával, póréhagymával is, ha éppen valamiből van maradék, azt felhasználhatjuk hozzá, nem kell sok.
- A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, borsozzuk és puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, ízlés szerint petrezselyemzölddel vagy kakukkfűvel ízesítjük. Sózni nem kell, mert a juhtúró nagyon sós lesz.
- Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyű összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk. Megszórhatjuk még reszelt sajttal is (a tetejére én nem tettem).
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kissé barnulni nem kezd a teteje, vagy ha sajtot szórunk rá, aranybarna nem lesz.
http://www.nosalty.hu/recept/juhturoval-toltott-gomba-audrey-konyhajabol
Anyu hoz még: sós rudat és kávét.