Csokis és kókuszos pöffeteg

Eredeti recept képekkel

Hozzávalók a csokishoz

 

A "tésztához"

A külsejére

 

Elkészítés

A
A csokoládét felolvasztjuk és kicsit hagyjuk visszahűlni. A száraz anyagokat, lisztet, kakaót és átszitált sütőport összekeverjük. A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, majd jól kikeverjük habverővel. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot, összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, folytatjuk a keverést. Majd hozzáadjuk a száraz anyagokat és a tejet és ezt is összekeverjük. 2 órára a hűtőbe tesszük. Elég ragacsos masszát kapunk, de ne aggódjunk, mire vége a 2 órás pihenőnek a hűtőben addigra jobb lesz az állaga.
Ha letelt a 2 óra 2 db mélytányérba teszünk cukrot, egyikbe kristálycukrot, ha van finomszemcséset inkább, a másikba pedig porcukrot. A tésztából kis labdákat gyúrunk, amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy kis helyet hagyjunk a sütik között.

180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kivettük rácsra tesszük hűlni, lehetőleg lapáttal, mert még elég puhák a sütemények. Míg hűlnek a külső része ropogóssá válik.

Hozzávalók a kókuszoshoz: 
6 dkg. puha margarin
15 dkg. cukor (nálam
háromnegyede xilit volt)
2 db. tojás
1 citrom reszelt héja
24 dkg. liszt
2 tk. sütőpor
9 dkg. kókuszreszelék
csipet só + porcukor a hempergetéshez.
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral,
majd hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéjat.
Egy másik tálban összevegyítjük a szárazanyagot:
a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, sót.
A szárazanyagot apránként dolgozzuk össze
a margarinos keverékkel. Minimum egy órára,
de legjobb egy egész napra a hűtőbe tenni
a kész tésztát, hogy kellően megszilárduljon.
A kész tésztából diónyi golyókat formázunk,
amelyeket porcukorban meghempergetünk,
majd sütőpapíros tepsiben, előmelegített 160 C fokon,
15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a szélei
megszilárdulnak. Nekem 38 db pöfetegem lett.

Címkék: Konyha, Sütemény