Karácsonyi ebéd
Karácsonyi menü
Ebéd:
Sajtleves: akkor frissen készítem
Hozzávalók:
- 10 dkg Gouda sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 0,5 alma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 0,5 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- 4 dl húsleves alaplé
- 1 ek fehér tönkölyliszt
- 2 dkg vaj
- 0,5 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A leveshez egy edényben felmelegítjük a vajat, hozzáadunk egy pici olívaolajat, az apróra vágott hagymát kissé megpirítjuk benne, majd rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a húsleves alaplével.
Megsózzuk, megszórjuk borssal, majd hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott almát és az előzőleg lereszelt sajtot. Gyakori kevergetés mellett főzzük pár percig, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzákeverjük a bort és a főzőtejszínt. Készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük.
Mákos guba torta: akkor frissen készítem
Hozzávalók
- 1 L 2,8%-os tej
- 200 g kristálycukor
- 3 db tojássárgája
- 250 g mák (darált)
- 1 db vaníliarúd (belseje)
- 500 g kalács
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
Aszaltszilvával töltött baconbe tekert csirkemell: akkor frissen készítem
Lazac: akkor frissen készítem
Zelleres krumplipüré: akkor frissen készítem
Szilveszteri bulikaja
Leviék és Balázsék jönnek Szilveszterezni
Vacsora: saláták, hideg sült, virslis falatka
Krumpli saláta
Hamburger, vagy csevapcsicsa?
Virsli
Pia: koktélokat kellene csinálni, csak üdítős változatban is - 1-2 különleges hozzávaló kellene
Újévi kaja
Lencse különlegesség