Húsvéti ünnepek

Péntek

Feladat: főzni a sonkát, levében 15 tojást

A sonkát a főzés megelőző este hideg vízbe beáztatjuk. A főzéshez friss vizet forralunk, majd abban főzzük a sonkát, pontosan annyi órán át, ahány kilót nyom a sonkák. A főzővíznek épp csak gyöngyöznie kell, amíg fő a sonka. Akkor jó a hús, ha a húsvilla már minden akadály nélkül, könnyen siklik benne. A főzővizet ízesíthetjük is, kerülhet bele vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, különféle zöld fűszerekkel (kakukkfű, zsálya) is tovább variálhatjuk. A főzésből visszamaradó sonkalevet nem szabad kidobni, hiszen tökéletes alapja egy jóféle bablevesnek, krumplilevesnek, vagy bármilyen más tartalmas ragulevesnek. Ha nem szeretnénk rögvest felhasználni, akkor nyugodtan le is fagyaszthatjuk.

ebéd: finom halacska : http://streetkitchen.hu/2014/07/23/serpenyos_aranydurbincs_a_tengerparton

Kristóf rántott padlizsánt kap

sütni a tortát: https://zemagazin.hu/husvet/repatorta/

kalácssütés

Szombat

Ebéd: sonka, tojás, saláta, retek, torma, kalács

TÖLTÖTT TOJÁS

Hozzávalók (4 személyre):

4 fej hagyma, 2 tojás, 1 csirkemell, 1 evőkanál mustár, 1 tubus majonéz, fél csokor petrezselyem, 2 evőkanál vodka, 4 retek

Elkészítés:

1. A hagymákat meghámozzuk, egészben hagyjuk, sózott, borsozott vízben 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, félbevágjuk és hűlni hagyjuk. A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk. A csirkemellet ledaráljuk, majd összekeverjük a mustárral és a majonézzel. A petrezselymet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a vodkát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. A hagymákat megtöltjük a húsos keverék felével, tálra tesszük őket és lefedjük fóliával.
3. A tojásokat elfelezzük, a sárgáját villával kiszedjük és finomra tőrjük, a fehérjét megtöltjük a maradék töltelékkel.
4. Tálra rakjuk őket, és az egészet megszórjuk a sárgájával és a petrezselyemmel.
5. A tálat egy órára letakarva a hűtőbe tesszük.

eperkrémes répatorta

Vasárnap

Ebéd Anyuéknál

Menü: marha húsleves, sültcsirke sült zöldségekkel, diótorta

Hétfő

locsolkodás

ebéd???