Nem lehet abbahagyni csirke

hozzávalók / 6 adag

elkészítés

  1. A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból készítem.)
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
  3. Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal.
  4. A csirkéket egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.
  5. A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk. Jobb ötletnek tűnik, ha belekeverjük a tejfölbe, így nem marad csomóban a liszt.
  6. A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére. Legyenek vékonyak a karikák, mert nem jó, ha nem sül át rendesen.
  7. Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot (én ma füstölt edámit használtam, eddig ezzel a legszuperebb).
  8. A tejfölt elkeverjük az olajjal. Érdemes tenni bele +fokhagymát és a maradék lisztes keveréket ide lehetne bele keverni. Meglocsoljuk vele a csirkét.
  9. A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben (kb. 200°C-on, gázsütőn 4-es fokozat) 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk. (Normál esetben. Az én sütőm tragédia, nem hajlandó rendesen sütni - ezért aztán nekem ugyanez 2 órán át tartott!!)
Címkék: Főétel, Konyha