Gyógynövény workshop-on voltunk Mariann-nak, Budán, egy kis minden-mentes sütiket is árusító kávézóban. Itt kóstoltam először és úgy döntöttem, ilyet nekem is sütnöm kell. Ezt a receptet találtam:
eredeti
Hozzávalók
-
1 közepes méretű sütőtök (felhasználva kb. 60 dkg kell belőle)
-
fahéj, szerecsendiò
-
Alaptészta
-
130 gramm olvasztott vaj
-
150 gramm erithryt vagy cukor
-
3 egész tojás
-
100 gramm liszt
-
2 csipet sütőpor
-
Csokis tészta
-
30 gramm cukrozatlan kakaópor
-
100 gramm étcsokoládé (70%)
Elkészítés
-
A tököt feldarabolom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 200 C fokon puhára sütöm kb. 45-50 perc alatt.
-
A héját, magjait eltávolítom. A húsát fűszerezem 2-3 kiskanál fahéjjal és szerecsendiòval. Botmixerrel pürésítem.
-
Az alaptésztához az olvasztott vajat összekeverem az édesítőszerrel, hozzáadom a tojásokat. Kézi mixerrel összedolgozom. Ezután apránként hozzáadom a lisztet és a sütőport. Alaposan összekeverem.
-
A tészta felét hozzákeverem a pépesített sütőtökhöz.
-
A másik felébe teszem a kakaóport (kézi mixerrel dolgozom) és az apróra kockázott csokoládét.
-
Egy sütőpapírral bélelt kb. 20*30 centis tepsi aljába a csokis tészta 3/4 részét egyenletesen elsimítom.
-
Ezután ráöntöm a sütőtökös krémet is. A megmaradt csokis tésztát nagyobb mennyiségekbe eloszlatom a sütőtökös rétegen, majd egy kés, hurkapàlca segítségével mintákat formázok bele.
-
Előmelegítem a sütőt 180 C fokra, majd 25 perc alatt készre sütöm. Várjunk a szeleteléssel, amíg kihűl ☺️