Boci szelet

HOZZÁVALÓK:
  • A tésztához:
  • 11 evőkanál cukor
  • 11 evőkanál olaj
  • 15 evőkanál tej
  • 15 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 dg tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS:

Először a túró tölteléket készítjük el. A túrót összekeverjük a búzadarával, tojással, cukorral, vaníliás cukorral. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd adagolva hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejet. Ezután beleszitáljuk a kakaót – ha kicsit sűrű lenne a tészta, kevés tejjel lehet lágyítani.
Végül lazán, alulról felfelé beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A kakaós masszát zsírral vagy olajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk (sütőpapírt is lehet használni), majd teás kanállal a túró tölteléket rá szaggatjuk a kakaós tésztára, a sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)

Még melegen meg lehet szórni porcukorral. Lehet csoki mázat is tenni a kisült tésztára, ehhez 10 dkg étcsokit kell vízgőz fölött felolvasztani és egy teáskanál olajat hozzákeverni.
Címkék: Konyha, Sütemény