Gesztenye leves

hozzávalók / 8 adag

elkészítés

  1. A megolvasztott vajon megpároljuk a felkockázott hagymát. Közben meghámozzuk és feldaraboljuk a krumplit.
  2. Ha a hagyma üvegesre párolódott, rádobjuk a hámozott, egyforma méretre vágott répát és zellert, a burgonyát, majd a gesztenyét is.
  3. Hozzáadjuk a babárlevelet és a friss kakukkfüvet, 5-6 percig együtt pároljuk, majd felöntjük az alaplével, egyelőre csak kb 1 liternyivel.
  4. Puhára főzzük a zöldségeket, majd 3-4 szem gesztenyét félreteszünk a levesből, kidobjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd turmixoljuk. Ha túl sűrűnek érezzük, önthetünk hozzá még alaplevet, de tartsuk észben, hogy még tejszín is kerül bele.
  5. Hozzáadjuk a tejszínt is, forralunk rajta egyet, majd forrón tálaljuk úgy, hogy 1-1 gesztenyét morzsolunk a tetejére.