Sertésszűz steak
Nagyon finomat ebédeltünk belőle. Kristóf szerint, "ilyet még csinálj ebédre".
A steak-et a következő recept szerint kell elkészíteni: finom lett. Fejenként kb. 25 dkg szűzzel kell számolni, mert finom és nagyon fogy. Érdemes kicsit jobban megsózni, mint ahogy gondolom, mert legutóbb egy kicsit sótlan lett, bár így jól érződőtt a hús íze.
Itt egy másik leírás a szűzről.
Az itt leírt salátával nem foglalkoztam, viszont a saját sós-vizes savanyúságunkkal ettük. Ment hozzá.
Köretként egy vegyes, sült zöldséget készítettem:
4 db nagy krumpli, 1-2 nagy vöröshagyma, 1 édeskömény, 1 nagy répa, stb. A lényeg, hogy legyen annyi zöldség, ami valószínűleg elég lesz :-). Sózni kell és borsozni, lehet valamilyen zöld fűszert is rátenni, és meg kell locsolni oliva olajjal. Az eredeti steak krumpli receptben piros paprika is volt rajta, de az most nem biztos, hogy érdemes rátenni. Végül is elég volt csak sütni, nem szükséges félig megpuhítani főzéssel. Egy kis vizet alálöttyintünk, amikor pedig már puha, felső sütéssel lehet megpirítani.