Hamis brownie

Eredeti recept

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 bögre (2 dl) víz
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 300g (2 bögre) finomliszt
  • 300g (1 bögre) kristálycukor
  • 100g darabolt dió
  • 1 zacskó sütőpor (1 tk szódabikarbóna)
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 22 dkg margarin
  • baracklekvár ízlés szerint

A tetejére:

  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 12 dkg margarin

Elkészítése:

A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk.  A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, sütőport, cukrot és a diót majd jól összekeverjük. Utoljára kerül bele a joghurt, tojás és a vaníliás cukor. 30*25 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, belesimítjuk a tésztát és sütőben megsütjük.

 Légkeveréses sütőben 180 fokon, hagyományos sütőben 200 fokon, 20 percig. A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, mikor a cukor elolvad már jó is. Ha a tészta megsül, még melegen a tetejére csorgatjuk a mázat. Akkor szeleteljük ha kihűl, és megszilárdul. Közepét baracklekvárral kenjük meg.

 

Hozzávalók (kókuszos brownie-hoz, vagyis whity-hoz):
A tésztához:

  • 3 dl víz
  • 200 g kókusz
  • 200 g margarin
  • 150g finomliszt
  • 300g (1 bögre) kristálycukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • baracklekvár ízlés szerint (megkenni a közepét)

Címkék: Konyha, Sütemény