Hamis brownie
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 bögre (2 dl) víz
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 300g (2 bögre) finomliszt
- 300g (1 bögre) kristálycukor
- 100g darabolt dió
- 1 zacskó sütőpor (1 tk szódabikarbóna)
- 1 dl natúr joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojás
- 22 dkg margarin
- baracklekvár ízlés szerint
A tetejére:
- 1 cs vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 6 evőkanál natúr joghurt
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 12 dkg margarin
Elkészítése:
A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, sütőport, cukrot és a diót majd jól összekeverjük. Utoljára kerül bele a joghurt, tojás és a vaníliás cukor. 30*25 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, belesimítjuk a tésztát és sütőben megsütjük.
Légkeveréses sütőben 180 fokon, hagyományos sütőben 200 fokon, 20 percig. A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, mikor a cukor elolvad már jó is. Ha a tészta megsül, még melegen a tetejére csorgatjuk a mázat. Akkor szeleteljük ha kihűl, és megszilárdul. Közepét baracklekvárral kenjük meg.
Hozzávalók (kókuszos brownie-hoz, vagyis whity-hoz):
A tésztához:
- 3 dl víz
- 200 g kókusz
- 200 g margarin
- 150g finomliszt
- 300g (1 bögre) kristálycukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 dl natúr joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojás
- baracklekvár ízlés szerint (megkenni a közepét)