Diós - gesztenyekrémes szelet
Tésztához:
6 tojás
40 dkg cukor
15 kanál hideg víz
15 dkg darált dió
30 dkg liszt
1 ½ csomag sütőpor
csipet só
Krémhez:
2 csomag vaníliáspudingpor /főzős/
6 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
15 dkg darált dió
25 dkggesztenyemassza
rum
Díszíteni:
olvasztott csoki
1. A tojások sárgáját a cukorral, és a
kanalanként hozzáadott vízzel jól
kikeverjük. A fehérjékből pici sóval
kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük
a sütőport, és a habbal váltakozva a cukros
masszához adjuk. Végül óvatosan
a diót is belekeverjük. Sütőpapírral
bélelt nagy, peremes tepsibe öntjük a masszát.
2. Előmelegített sütőben, 190 fokon
kb. 40 percig sütjük, a lángot
félidőben kicsit mérsékelve. Sütés után
5 percig a sütőben hűtjük.
3. A krémhez a tejben megfőzzük a
pudingot, és kevergetve kihűtjük.
A gesztenyemasszát áttörjük A margarint
habosra keverjük a porcukorral, és
hozzáadjuk a rumot, a diót, és a
gesztenyét is. Beledolgozzuk a kihűlt
pudingot, és a krémet a piskótára kenjük.
4. A süteményt olvasztott csokival díszíthetjük .