Diós - gesztenyekrémes szelet

A torta eredeti receptje

Hozzávalók

Tésztához:
tojás
40 dkg cukor
15 kanál hideg víz
15 dkg darált dió
30 dkg liszt
1 ½  csomag sütőpor
csipet 

Krémhez:
csomag vaníliáspudingpor /főzős/
6 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
15 dkg darált dió
25 dkggesztenyemassza
rum

Díszíteni:
olvasztott csoki

 

Elkészítés

1. A tojások sárgáját a cukorralés

kanalanként hozzáadott vízzel jól

kikeverjük. A fehérjékből pici sóval

kemény habot verünk. A lisztbe vegyítjük 

sütőportés a habbal váltakozva a cukros 

masszához adjukVégül óvatosan 

diót is belekeverjükSütőpapírral 

bélelt nagyperemes tepsibe öntjük a masszát.

2. Előmelegített sütőben, 190 fokon

kb. 40 percig sütjük, a lángot

félidőben kicsit mérsékelveSütés után

 5 percig a sütőben hűtjük.

3. A krémhez a tejben megfőzzük a

 pudingotés kevergetve kihűtjük.

gesztenyemasszát áttörjük A margarint 

habosra keverjük a porcukorralés 

hozzáadjuk a rumot, a diótés a 

gesztenyét is. Beledolgozzuk a kihűlt 

pudingotés krémet a piskótára  kenjük.

4. A süteményt olvasztott csokival díszíthetjük . 

Címkék: Konyha, Sütemény