Fűszeres sült lazac
hozzávalók / 2 adag
A lazachoz
- 30 dkg lazac
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölve)
- 1 teáskanál kakukkfű (szárított)
- 1 lime-ból nyert lime héja
- 4 dkg vaj
- 0.5 lime-ból nyert limelé
- elkészítés
-
A lazachoz
- A lazacfilét töröljük szárazra papírtörlővel. A zúzott fokhagymát dörzsöljük a halba kevés sóval együtt. Tekerjünk frissen őrölt borsot a tetejére, szórjuk rá a kakukkfüvet, majd reszeljük rá a lime héját.
- Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, erre fektessük a halszeleteket. Szeleteljük fel a vajat, a szeleteket tegyük a halra. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
- Míg sül a lazac, készítsük el a salátát.
- Az elkészült lazacot helyezzük a salátaágyra, ízlés szerint locsoljuk meg a fél lime levével.