Fűszeres sült lazac

Eredeti recept

hozzávalók / 2 adag

A lazachoz

  • 30 dkg lazac
  • 2 gerezd fokhagyma
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölve)
  • 1 teáskanál kakukkfű (szárított)
  • 1 lime-ból nyert lime héja
  • 4 dkg vaj
  • 0.5 lime-ból nyert limelé
  • elkészítés
  • A lazachoz

    1. A lazacfilét töröljük szárazra papírtörlővel. A zúzott fokhagymát dörzsöljük a halba kevés sóval együtt. Tekerjünk frissen őrölt borsot a tetejére, szórjuk rá a kakukkfüvet, majd reszeljük rá a lime héját.
    2. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, erre fektessük a halszeleteket. Szeleteljük fel a vajat, a szeleteket tegyük a halra. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
    3. Míg sül a lazac, készítsük el a salátát.
    4. Az elkészült lazacot helyezzük a salátaágyra, ízlés szerint locsoljuk meg a fél lime levével.