Répatorta Zé receptje szerint

receptje. Igazán finom.

Hozzávalók (12 szeletes, 22 cm átmérőjű tortaforma)

A tésztához:

  • 150 g vaj / margarin
  • 200 g cukor vagy egyéb cukorhelyettesítő
  • 30 g vaníliás cukor vagy vanília aroma
  • 4 tojás
  • 350 g nyers reszelt sárgarépa
  • 50 g durvára vágott dió + a díszítéshez
  • 50 g mazsola
  • 100 ml növényi olaj
  • 250 g liszt vagy teljes őrlésű liszt
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 2 púpozott tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 1 tk őrölt fahéj

A krémhez:

  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150g porcukor
  • 400 g mascarpone
  • 1 tk vaníliakivonat

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, lereszeljük és hozzáadjuk a mazsolával és az olajjal együtt a cukros vajas masszához, robotgéppel eldolgozzuk. Beleszitáljuk  a lisztet, a szódabikarbónát,  a sütőport, a sót, a fahéjat és jól eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon légkeveréses sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és simára keverjük. A kisült tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a másik felével körbevonjuk. Durvára vágott dióval és fahéj rúddal díszítjük.

Címkék: Konyha, Sütemény