Tabulé saláta
Hozzávalók (6 személyre)
12 nagy csokor petrezselyem
1 csokor menta
2 nagy csomag újhagyma
1/2 kg paradicsom
10 dkg bulgur/kusz-kusz ízlés szerint
kb. 2 dl frissen facsart citromlé
kb. 2,5 dl extra szűz olívaolaj
kb. 1 ek só
1 tk frissen őrölt feketebors
A petrezselymet és a mentát apróra vágjuk. A paradicsomot a lehető legkisebb kockákra felvágjuk, az újhagymát egészen vékony karikákra szeleteljük. A bulgurt sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy salátástálba tesszük a bulgurt a petrezselyemmel, mentával, hagymával és a paradicsommal, összekeverjük. Sóval borssal ízesítjük, majd annyi citromlevet adunk hozzá, amitől kellemesen savanykás lesz. Ráöntjük az olívaolajat, közepesen lédús salátát kell kapnunk, mert amíg pihen még egy kevés levet ereszt majd a paradicsom és kissé összeesik a petrezselyem. 3-4 órán belül érdemes elfogyasztani.