Csokis-répás süti

Saját módosítás:

350 g teljes őrlésű liszt

250 g barna cukor

2,5 dl olaj

4 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál őrölt szerecsendió

1 teáskanál őrölt fahéj

1 kanál vaníliás cukor

3 csésze reszelt sárgarépa (kis lyukon reszelt)

 

 

Először a mákos tölteléket készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a darált mákot, a fahéjat és a citromhéjat. Alaposan összekeverjük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni

A cukrot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd a répát, a vaníliakivonatot, elkeverjük benne a fejtett meggyet. Sütőpapírral bélelt nagy négyszögletes tepsibe töltjük, a mákot kanalanként a tészta tetejére pöttyözzük (mint a bociszeletnél a túrót). Végül 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

 

Hozzávalók:

a tésztához:
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1/2 csésze barna cukor
3/4 csésze olaj
2 tojás
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 csésze étcsokoládé
1/2 csésze dió
1 és 1/2 csésze reszelt sárgarépa (kis lyukon reszelt)
 

Az anyagok méréséhez 2,5 dl-es csészét használunk. A cukrot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd a répát, a diót, a durvára vágott csokit  és a vaníliakivonatot. Sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis formába töltjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Kihűtjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Másik módszer szerint:

25 dkg durvára reszelt sárgarépa

12,5 dkg durvára vágott dió

12,5 dkg teljes őrlésű liszt

1 teáskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor)

1 teáskanál fahéj

12,5 dkg cukor

2 db tojás

1,5 dl napraforgó olaj

Címkék: Konyha, Sütemény