Pandamaci szelet
Hozzávalók:
Kakaós tésztához (elég kevésnek tűnik, de megdagad sütés közben):
- 6 tojás sárgája
- 3 dl tejföl
- 15 dkg cukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Kókuszos tésztához (akkor jó, ha sok és kemény a hab):
- 15 dkg cukor
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
Krémhez (ez egy sűrűbb madártej):
- 6 tojás sárgája (elég 4 tojás sárgája is)
- 6 ek porcukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- rumaroma
- 25 dkg vaj (elég 15 deka is)
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- kevés tej /kb 1 dl/
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, majd arányos távolságra egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá. A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse (mivel a kakaós tészta kisebb, mint a kókusz-hab, ez nem fog menni, de törekedjünk a hézagmentességre, de ha mégsem az, az sem baj), majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).
Ezalatt elkészítjük a krémet. A tojás sárgáját a porcukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a margarint.
Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, majd megkenjük a krém kétharmadával. Ráillesztjük a tészta másik felét, rákenjük a megmaradt krémet. A csokit a tejjel gőz fölött felolvasszuk simára és a végén beletesszük a vajat, kicsit hagyjuk hűlni, majd a kész sütire simítjuk.