Almás, diós kevert csokimázzal

Eredeti recept

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 30 dkg lé dús alma reszelve
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tk őrölt kávé(elmaradhat)
  • 1 csomag sütőpor

A mázhoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük.

A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához.

Fakanállal szépen hozzá forgatjuk.

20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük,a tésztát bele öntjük,elsimítjuk.

200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

A sütés vége felé alufóliával betakarjuk.

A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk.

A vajat a csokoládéval mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.

Dermedés után a süteményt kockákra szeljük

 

Címkék: Konyha, Sütemény