Almás, diós kevert csokimázzal
Eredeti recept
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- 30 dkg lé dús alma reszelve
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg darált dió
- 1 tk őrölt kávé(elmaradhat)
- 1 csomag sütőpor
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 3 dkg vaj
Elkészítés:
A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük.
A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához.
Fakanállal szépen hozzá forgatjuk.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük,a tésztát bele öntjük,elsimítjuk.
200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A sütés vége felé alufóliával betakarjuk.
A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk.
A vajat a csokoládéval mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.
Dermedés után a süteményt kockákra szeljük