Toszkán paradicsomleves
Isteni volt.
Toszkán paradicsomleves
- 1 kg paradicsom
- 2 nagy szelet száraz kenyér
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán
- 1 csokor újhagyma
- bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
-
Hevíts kevés olívaolajat egy lábosban, majd rakd bele az aprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ha elkezd pirulni, tedd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot, és öntsd fel két deci vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, majd fedő nélkül, kis lángon főzd körülbelül 15-20 percig.
Amikor a paradicsom elkezd szétesni, rakd a levesbe a felszeletelt, száraz kenyeret, locsold meg három evőkanál olívaolajjal, és szórd meg bazsalikommal. Szükség esetén önts még hozzá vizet. Főzd öt percig, majd húzd le a tűzről. Szórd meg reszelt parmezánnal, és locsolj még rá kevés olívaolajat.