Toszkán paradicsomleves

Isteni volt.

Toszkán paradicsomleves

  • 1 kg paradicsom
  • 2 nagy szelet száraz kenyér
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor újhagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
  • Hevíts kevés olívaolajat egy lábosban, majd rakd bele az aprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ha elkezd pirulni, tedd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot, és öntsd fel két deci vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, majd fedő nélkül, kis lángon főzd körülbelül 15-20 percig. 

    Amikor a paradicsom elkezd szétesni, rakd a levesbe a felszeletelt, száraz kenyeret, locsold meg három evőkanál olívaolajjal, és szórd meg bazsalikommal. Szükség esetén önts még hozzá vizet. Főzd öt percig, majd húzd le a tűzről. Szórd meg reszelt parmezánnal, és locsolj még rá kevés olívaolajat.

Címkék: Főétel, Konyha