Csúsztatott palacsinta

Itt egy nagyon finom recept:

Hozzávalók -4+ adaghoz:

  • 20 dekagramm liszt
  • 5 deciliter tej
  • 4 darab tojás (szétválasztva)
  • 8 dekagramm porcukor
  • 12 dekagramm vaj
  • 1 csipet 

Elkészítés:

A vajat a tojások sárgájával, a porcukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet és hozzáöntjük a tejet. Simára keverjük, és körülbelül 10-15 percet pihentetjük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. 

Kiolajozott, forró palacsintasütőbe öntjük az első adag tésztát. Úgy sütjük, mint a sima palacsintát, annyi különbséggel, hogy csak az egyik oldalát sütjük meg. A kész palacsintákat sült oldalukkal lefelé egy kivajazott jénaiba csúsztatjuk (innen kapta a nevét is). Közéjük mehet a töltelék, csokis, lekváros, diós vagy túrós is. 

Amikor elérünk az utolsó palacsintához, annak is csak az egyik oldalát sütjük meg, de ezt a sült oldalával felfelé tesszük a többi tetejére. 

Úgy szeleteljük, mint egy tortát. Csokiöntet vagy porcukor is mehet a tetejére.