Spenótos kéksajtos penne
Egyszerű, de nekem nagyon finom volt. Saját tésztával készítettem el.
Hozzávalók
-
60 g bacon - füstölt
-
250 g tészta - penne (száraz)
-
2 gerezd fokhagyma
-
20 ml olívaolaj
-
80 g gorgonzola sajt
-
160 g bébispenót
-
250 ml habtejszín (30-32%-os)
-
só
Elkészítés
-
A bacont, és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
-
A tésztát lobogó sós vízben feltesszük főni.
-
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk benne a bacont.
-
Mikor megpirult egy konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a zsírt.
-
A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a fokhagymát.
-
Rádobjuk a friss spenótot, és megfonnyasztjuk.
-
Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük.
-
Felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a gorgonzolát.
-
Addig forraljuk kis lángon, míg a sajt elolvad benne.
-
Sózzuk, borsozzuk, és kb. 2-3 perc alatt beforraljuk.
-
Beletesszük a megfőtt tésztát, és jól összeforgatjuk az egészet.
-
Tálaláskor a tészta tetejét megszórjuk a pirított baconnel. El is készült ez az ínycsiklandozó spenótos-kéksajtos penne.