Tiramisu

Többféle tiramisut érdemes készíteni.

Van a nyers tojásos alap változat. Ilyen Pl. ez az első. Ez jó nagy adag, de nagyon egyszerű.

Van olyan, amibe nem kell nyers tojás, ide a tojás helyett felvert tejszínt és esetleg zselatint lehet tenni.

Aztán lehet ízesíteni a krémet. Legutóbb banános változatot készítettem.

Hozzávalók

5 embernek
  1. 3 db tojás
  2. 25 dkg mascarpone
  3. 3,5 dkg porcukor
  4. 4 db banán
  5. 24-30 db babapiskóta
  6. 4 dl tejeskávé
  7. ízlés szerint rumaroma
  8. ízlés szerint holland kakaópor

Elkészítés

kb. 40 perc
  1. A  tojások sárgáját egy keverőtálban a mascarponéval és a porcukorral alaposan kikeverjük egy fakanállal.

    1 banánt villával szétnyomkodunk, majd ezt is belekeverjük az eddigiekhez.

    A tojások fehérjét egy kiskanálnyi cukorral robotgéppel egy másik tálban keményre verjük.

     Ezután óvatosabb, laza mozdulatokkal a felvert fehérjét a mascarponés keverékhez keverjük.

    Egy kis tálba a tejeskávét (én instant kávéból szoktam elkészíteni) összekeverjük a kevéske rumaromával (éppen csak egy kicsit szoktam beletenni, de ízlés dolga :) ).

    A babapiskótákat egyenként ebben mártjuk meg (figyeljünk, hogy ne ázzon túl a babapiskóta, elég csak egy pár mp-re), majd egy jénai, vagy egy magasabb falú tál alját befedjük a megmártott piskótákkal.

    Ezután a mascarponés krém felét rákenjük. A tetejére vékonyra karikázott banánt teszünk.
  2. A babapiskóták másik felét szintén mártjuk, rákenjük a krém másik felét, aztán jönnek a vékony banánkarikák a tetejére.

  3. A kakaóport átszitálva egyenletesen megszórjuk a süteményt.

  4. Fóliával lefedjük a tálat, majd egy éjszakára a hűtőben hűtjük.

 

Címkék: Konyha, Sütemény