Tiramisu
Többféle tiramisut érdemes készíteni.
Van a nyers tojásos alap változat. Ilyen Pl. ez az első. Ez jó nagy adag, de nagyon egyszerű.
Van olyan, amibe nem kell nyers tojás, ide a tojás helyett felvert tejszínt és esetleg zselatint lehet tenni.
Aztán lehet ízesíteni a krémet. Legutóbb banános változatot készítettem.
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
25 dkg mascarpone
-
3,5 dkg porcukor
-
4 db banán
-
24-30 db babapiskóta
-
4 dl tejeskávé
-
ízlés szerint rumaroma
-
ízlés szerint holland kakaópor
Elkészítés
-
A tojások sárgáját egy keverőtálban a mascarponéval és a porcukorral alaposan kikeverjük egy fakanállal.
1 banánt villával szétnyomkodunk, majd ezt is belekeverjük az eddigiekhez.
A tojások fehérjét egy kiskanálnyi cukorral robotgéppel egy másik tálban keményre verjük.
Egy kis tálba a tejeskávét (én instant kávéból szoktam elkészíteni) összekeverjük a kevéske rumaromával (éppen csak egy kicsit szoktam beletenni, de ízlés dolga :) ).
A babapiskótákat egyenként ebben mártjuk meg (figyeljünk, hogy ne ázzon túl a babapiskóta, elég csak egy pár mp-re), majd egy jénai, vagy egy magasabb falú tál alját befedjük a megmártott piskótákkal.
-
-
A babapiskóták másik felét szintén mártjuk, rákenjük a krém másik felét, aztán jönnek a vékony banánkarikák a tetejére.
-
A kakaóport átszitálva egyenletesen megszórjuk a süteményt.
-
Fóliával lefedjük a tálat, majd egy éjszakára a hűtőben hűtjük.