Citrom torta
Ez jól hangzik, nem bonyolult, egyszer ki kellene próbálni.
Citromtorta receptje
Hozzávalók 16 szelethez:
A TÉSZTÁHOZ
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 7 evőkanál olaj
- 6 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A KRÉMHEZ
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 2 db citrom
Elkészítés:
A tojások fehérjét a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verd kemény habbá. Dolgozd hozzá egyesével a tojások sárgáját, majd az olajat, végül forgasd hozzá fakanállal a sütőporral vegyített lisztet. Vigyázz, hogy a hab ne törjön össze. Egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40 perc alatt.
A krémhez a mascarponét keverd ki jól a cukorral, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd össze a citromos mascarponéval. A kihűlt tésztát vágd két részre, és töltsd meg a krémmel. A maradékkal pedig vond be a piskótát. Díszítheted még a tortát citromkarikákkal vagy reszelt citromhéjjal.