Citrom torta

Ez jól hangzik, nem bonyolult, egyszer ki kellene próbálni.

Citromtorta receptje

Hozzávalók 16 szelethez:

A TÉSZTÁHOZ

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 7 evőkanál olaj
  • 6 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet 

A KRÉMHEZ

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db citrom

Elkészítés:

A tojások fehérjét a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verd kemény habbá. Dolgozd hozzá egyesével a tojások sárgáját, majd az olajat, végül forgasd hozzá fakanállal a sütőporral vegyített lisztet. Vigyázz, hogy a hab ne törjön össze. Egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40 perc alatt.
 

A krémhez a mascarponét keverd ki jól a cukorral, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd össze a citromos mascarponéval. A kihűlt tésztát vágd két részre, és töltsd meg a krémmel. A maradékkal pedig vond be a piskótát. Díszítheted még a tortát citromkarikákkal vagy reszelt citromhéjjal. 

Címkék: Konyha, Sütemény