Sajtos sós muffin
eredeti
hozzávalók / 6 adag
- 125 g mozzarella vagy bármilyen sajt
- 75 g olajos szárított paradicsom / 2 db friss paradicsom
- 25 dkg finomliszt (kb fele teljes kiőrlésű)
- 3 tk sütőpor
- 0.5 tk só (kell bele ennyi!)
- 3 db tojás
- 125 ml író vagy joghurt
- 75 ml olívaolaj
- 1 ek bazsalikom (akár több)
elkészítés
- A sajtot és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Néhány sajt kockát félreteszünk (nem muszáj).
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, tojást, írót és olajat, konyhai robotgéppel sima tésztává dolgozzuk.
- Hozzákeverjük a bazsalikomot, mozzarellát és paradicsomot.
- A muffintepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffinpapírral, majd a tésztát belekanalazzuk. A maradék mozzarella kockákkal megszórjuk.
- Az előmelegített sütőbe toljuk, kb. 25 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, kb. 5 percig hűlni hagyjuk, majd kiemeljük a formából.