A szárított gombát forró vízben áztatjuk legalább 15 percig. Közben előkészítjük a zöldségeket, a csirkét és a tofut.
A csirkét vékony darabokra vágjuk, és a keményítő-szójaszósz-bors trióval egy gyors pácot készítünk hozzá.
Egy másik tálba elkészítjük a leves "lelkét": A keményítőt, a szójaszószt, a rizsecetet, a chilipasztát, a borsot és a barna cukrot jól összekeverjük.
Egy nagy lábasban vagy wok-ban olajat hevítünk, és óvatosan megpirítjuk a fokhagymát, gyömbért és a chilit. Felöntjük az alaplével.
Ha felforrt, jöhet bele a gomba, répa, bambusz és a csirke. Jól összekeverjük, ügyelve arra, nehogy összeragadjanak az alapanyagok a keményítő miatt.
Sűrű kavarás mellett a leveshez adjuk a 3. lépésben elkészített alapot. Hagyjuk, hogy újra felforrjon a leves, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a levesbe a felvert tojásokat és a tofut. Kóstoljunk rá, ha szükséges, finomítsunk az állagon keményítővel, az ízeken pedig cukorral-ecettel-szójaszósszal. Néhány percet még főzzük a levest, és már tálalhatjuk is!