Egyszerű fánk
Nagyon egyszerű recept, kb 5 perc a kikavarás és 10 perc, míg kisül. Érdemes nem túl forró olajban sütni, mert a külseje hamar túl sötét lesz, amikor a belseje még nem biztos, hogy átsül.
25 dkg liszt
1 csipet só
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 tojás sárgája
a sütéshez olaj, a szóráshoz porcukor
A száraz hozzávalókat összekeverjük, beletesszük a tojás sárgáját és a tejet. Sűrű nokedli tésztává keverjük.
Két kanál segítségével a közepesen forró olajba szaggatjuk, addig sütjük, amíg a közepe átsül, de kívül csak aranybarna. Papírtörlőn lecsepegtetjük az olajat. Porcukorral meghintve és lekvárral tálaljuk.
Hármunknak egy délutánra uzsonnának elég.