Citromos sült csirke
Eredetileg Stahl recept, de finom, mivel már másodszor kérik tőlem, így inkább felvezetem ide is.
http://stahl.hu/foetelek/sult-citromos-csirke
HOZZÁVALÓK
- 4 fél csirkemellfilé
- 4 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál olaj
- 4 kezeletlen citrom, vékony szeletekre vágva
- 2 dl tejszín
- 5 ág friss kakukkfű
- só és frissen őrölt bors
-
A TÁLALÁSHOZ:
- friss petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy tálba szórjuk a lisztet, alaposan megborsozzuk, majd megforgatjuk benne a csirkemellfiléket. Félretesszük.
Egy nagy méretű, sütőben is használható serpenyőben megmelegítünk 2 evőkanál olajat. Több adagra osztva 1 rétegben belehelyezzük a citromszeleteket, és addig pirítjuk, amíg kis színt kapnak. Megfordítjuk, és a másik oldalukon is lepirítjuk őket. Egy tálra szedjük, és félretesszük.
A serpenyőben felforrósítjuk a maradék 1 evőkanál olajat, és a belisztezett csirkemelleket óvatosan beleengedjük. Mindkét oldalukon kb. 4 percet sütjük, amíg színt kapnak. A csirkemellek közé pakoljuk a pirított citromszeleteket, meglocsoljuk a tejszínnel, és hozzáadjuk a kakukkfűágakat is.
Lefedve az előmelegített sütőbe tesszük, és 10–15 perc alatt készre sütjük. Apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
MEGJEGYZÉS
4 adag lesz belőle.