Almás morzsasüti
Hozzávalók:
- 5 darab alma
- 2 ek citromlé
- 15 dkg barna cukor
- 2 tk fahéj (őrölt)
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely (finom szemű)
- 15 dkg vaj
- opcionális vaníliafagylalt
- esetleg 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és összekeverjük a citromlével, 2 evőkanál cukorral és 1 teáskanálnyi őrölt fahéjjal. Ezzel a keverékkel beterítjük a piteforma alját.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A maradék cukrot és fahéjat összekeverjük a liszttel és a zabpehellyel, majd az apróra kockázott vajat elmorzsoljuk benne. A morzsát az alma tetejére szórjuk. A morzsapite lényege, hogy a vaj ne olvadjon meg és morzsás állagot kapjunk. A süteményt betesszük a sütőbe, és 30-35 perc alatt készre sütjük. Melegen, vaníliafagyival tálaljuk.