Almás morzsasüti

Hozzávalók:

  • darab alma
  • 2 ek citromlé
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 tk fahéj (őrölt)
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zabpehely (finom szemű)
  • 15 dkg vaj
  • opcionális vaníliafagylalt
  • esetleg 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és összekeverjük a citromlével, 2 evőkanál cukorral és 1 teáskanálnyi őrölt fahéjjal. Ezzel a keverékkel beterítjük a piteforma alját.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A maradék cukrot és fahéjat összekeverjük a liszttel és a zabpehellyel, majd az apróra kockázott vajat elmorzsoljuk benne. A morzsát az alma tetejére szórjuk. A morzsapite lényege, hogy a vaj ne olvadjon meg és morzsás állagot kapjunk. A süteményt betesszük a sütőbe, és 30-35 perc alatt készre sütjük. Melegen, vaníliafagyival tálaljuk.

Címkék: Konyha, Sütemény