Csokis gesztenyés muffin

Hozzávalók

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg étcsoki
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • rumaroma

A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a rumaromával, majd add hozzá a villával megnyomkodott gesztenyepürét és a tejet. Vegyítsd a lisztet, a kakaót, a sütőport, és kanalanként adagold a gesztenyés masszához. Végül tedd hozzá a kis darabokra vágott, jó minőségű étcsokit.
 

Kanalazd a tésztát a papírral bélelt muffinformákba. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert a muffin sülés közben tovább nő. A 180 fokon előmelegített sütőben süsd 20 percig. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, kiveheted. Ellenkező esetben süsd tovább. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Címkék: Konyha, Sütemény