Csokis gesztenyés muffin
- 25 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 8 dkg étcsoki
- 2 db tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- rumaroma
A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a rumaromával, majd add hozzá a villával megnyomkodott gesztenyepürét és a tejet. Vegyítsd a lisztet, a kakaót, a sütőport, és kanalanként adagold a gesztenyés masszához. Végül tedd hozzá a kis darabokra vágott, jó minőségű étcsokit.
Kanalazd a tésztát a papírral bélelt muffinformákba. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert a muffin sülés közben tovább nő. A 180 fokon előmelegített sütőben süsd 20 percig. Végezz tűpróbát, ha a tésztába szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, kiveheted. Ellenkező esetben süsd tovább. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.