Vegán sajt
Nem volt ez végül annyira jó!!!
itt egy kivonat:
Pofonegyszerű, ennyi az egész:
- 3/4 sós főtt köles (Szafi Free köles ITT!)
- 1/4 Szafi Free sörélesztőpehely (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!)
- annyi Kara Light kókusztejjel (Kara light kókusztej ITT!) turmixolva, hogy krémes legyen!
Mi csökkentett rosttartalmú bagettel (RECEPT ITT!) ettük (ez a legjobb a gyomornak!)”
cukkini sajt
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű cukkini
- citromlé
- 3 ek. zselatin (zselatin ITT!) – VEGÁNOKNAK: agar-agar (agar-agar ITT!)
- só, őrölt kömény, őrölt fokhagyma (paleo fűszerek ITT!)
Elkészítés:
A cukkinit megpucoltam, felkarikáztam, megfőztem, majd átszűrtem az aprítógépbe (nem csepegtettem le, nem baj ha egy kis főző víz is kerül a gépbe).
Ehhez adtam a 3 ek. zselatint, 1-2 tk. citromlét (sajnos nem mértem) és ízlés szerint fűszereztem, ízesítettem. Végig kóstolgattam, így tudtam beállítani finomra az ízét.
Ezután formába öntöttem, megvártam, hogy kihűljön, végül pár órára hűtőbe tettem.
Mikor kellőképpen megdermed gyönyörűen szeletelhető. smile hangulatjel